Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ : Τα Προβλήματα στο νερό του Κούκου συνεχίζονται


    
     Αγαπητοί  συντοπίτες – ισσες, συμπαθείς  ΄΄νερόπληκτοι΄΄ κάτοικοι του όμορφου χωρίου μας είμαστε μάρτυρες μιας διαχρονικής απαράδεκτης κατάστασης αντιμετώπισης της λειψυδρίας κατά τις θερινές περιόδους, εκτός ορισμένων λίγων ετών που δόθηκε πρόσκαιρη λύση αποσπασματική από τους τότε αρμόδιους φορείς υπό την πίεση της τοπικής κοινωνίας.
  
Το περιβόητο και περιζήτητο φράγμα της Μόρνας  κατασκευάστηκε με αποκλειστικό σκοπό την οριστική και αποτελεσματική επίλυση του ζητήματος της ευρύτερης περιοχής της  Β, Πιερίας , όμως το υδάτινο δυναμικό του δε διαχειρίζεται ορθολογικά από τους ιθύνοντες, διοχετεύεται καταχρηστικά για δυνητική άρδευση.
   Το νερό της υδρευτικής γεώτρησης μας είναι ακατάλληλο για πόση, οι κάτοικοι το αποστρέφονται και εξαναγκάζονται να προμηθεύονται  καλύτερο για τις ανάγκες τους με οιοδήποτε κόστος. Καλώ τα ΜΜΕ να αναδείξουν το θέμα με εμπεριστατωμένες αναφορές τους.
   Τωρινοί  Άρχοντες της κλίμακας της Αυτοδιοίκησης  η κατάσταση εξακολουθεί να μας ταλανίζει, αναλάβετε τις ευθύνες σας, ο καιρός γαρ εγγύς, μην ολιγωρείτε, απραγείτε, αδρανείτε΄ σηκώστε τα μανίκια και όχι τα χέρια στα προβλήματα των πολιτών. Θέλουμε επαρκές,  διαυγές,  άοσμο,  άχρωμο,  καθαρό,  κατάλληλο νερό,  μπορείτε;
Κούκος  13.06.2013
Για την Πρωτοβουλία Πολιτών
Προδρόμου Κων/νος
Αναρτήθηκε από ΛΕΥΤΕΡΙΑ στις Κυριακή, Ιουνίου 23, 2013
θεόδωρος Καρακούσης
2:54 μ.μ. (Πριν από 19 ώρες)

προς Εμένα
ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΩΝ-ΝΕ...ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΜΟΡΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ...ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ...'Η' ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ 'Η' ΤΑ ΛΕΤΕ ΣΚΟΠΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟ'Ι'Ν ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ Μ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΚΛΕΒΑΝ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΣΑΣ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ...ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΗΣ Β.ΠΙΕΡΙΑΣ...ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ...
Ο ΑΓΩΓΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ...ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 22 ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΕΣ ΓΕΩΤΡΥΣΕΙΣ ΤΙΣ ΒΡΟΝΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΙΟΤΗΚΑ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...
ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΔΥΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΗΚΕΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΡΕ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΑΡΙΣΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΠΕΝΙΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ????
ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΟ 'Η' ΘΙΧΤΗΚΕ ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΥΤΗΣΟΥΜΕ...
ΜΗΝ ΕΞΑΤΑΤΑΤΕ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ Β.ΠΙΕΡΙΑΣ...
ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝ-ΝΟΥ...

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ κ. Καρακούση ενστερνίζομαι τις οικολογικές ευαισθησίες σου και συμμερίζομαι τις απόψεις σου για φιλικές αλληλεξαρτήσεις άνθρωπου - περιβάλλοντος , δηλαδή την αξιοποίηση της φύσης επ΄ωφελεία και των δύο΄ αν θέλεις είμαι ακόμη υπέρ της ορθολογικής και οικονομικής διαχείρισης των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας και συγκεκριμένα του υδάτινου δυναμικού για άρδευση από τους έχοντάς το ανάγκη συμπαθείς αγρότες μας. Δε νοείτε οιαδήποτε μόλυνση, εκμετάλλευση και καταστροφή της μάνας γης μας, η οποία σίγουρα προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή μας.
    Αν η κατάσταση είναι όπως την παρουσίασες και είναι εφικτή η ύδρευσή μας , δηλαδή επαφίεται στη θέληση των αρμοδίων φορέων και, όπως λες, στο άνοιγμα ανενεργών υπαρχουσών εφεδρικών γεωτρήσεων, τότε συμφωνώ μαζί σου΄ θέλω να έχομε άμεσα νερό κατάλληλο και επαρκές με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.
    Συνεπώς δεν είμαι συνήγορος κανενός παράγοντα, όπως φαίνετε και από το σχετικό κείμενό μου.
    Το καλοκαίρι τρέχει και εύχομαι να δοθεί άμεσα λύση στο μεγάλο πρόβλημά μας, της λειψυδρίας , ακόμη και αν έχει κάποιο οικονομικό κόστος, από τους ιθύνοντες. Είναι ανίκανοι διαχειριστές του πολύτιμου αγαθού της φύσης? Δεν καταλαβαίνουν ότι παίζουν με την αντοχή και την ανοχή μας ? Το ποτήρι της υπομονής μας ξεχείλισε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή